Tel.

+32-488 16 63 73

Email

dapsocvet@gmail.com

Maandag-Vrijdag : 9.00 - 17.00

Buitenuur consultatie : na 17.00 u

Katten houden van muizenvangen. En omdat ze van nature jagers zijn, zijn ze er zeer goed in. Uw kat zal niet jagen omdat ze honger heeft, daar is ze veel te goed voor gevoed! Ze doet het eigenlijk omdat het een natuurlijk instinct is. Dit zou niet tot een probleem mogen leiden, maar u moet haar wel ontmoedigen om de dierenwereld in de tuin te verstoren. Een halsband met een belletje zal fungeren als een waarschuwing voor argeloze vogels. Het geeft hen de kans om weg te vliegen voordat de kat te dichtbij komt.

Ongewenste geschenken

In sommige gevallen kan uw kat een klein geschenk in de vorm van een muis of soms iets groters op uw deurmat achterlaten. Katonderzoekers zijn nog niet helemaal zeker waarom katten dode prooien achterlaten voor hun eigenaren, maar ze denken dat dit zo is vanwege één van deze twee redenen:

  • Een teken van genegenheid voor hun eigenaar.

Zij houden immers van jagen, doden en spelen met dode muizen, dus waarom u niet?

  • Als gevolg van haar ouderlijke instinct.

Moederkatten leren hun kittens te jagen door dode of gewonde dieren naar hun jonkies te brengen zodat ze ermee kunnen ‘oefenen’.

Dus uw kat probeert u in feite te leren hoe u moet jagen!

De manier waarop katten overgaan tot jagen kan ook een factor zijn. Ze houden er van om hun prooi uit te putten, te besluipen en achterna te gaan totdat hetgeen waar ze op jagen bekaf is. En ze doen dit over het algemeen het liefst op hun eigen grasmat. Voorkomen

De enige effectieve manier om uw kat van het jagen af te houden is om haar binnen te houden. Natuurlijk is dit niet altijd even praktisch, vooral niet als ze gewend is aan het buitenleven.

U kunt haar proberen te stimuleren door thuis meer met haar te spelen. Activiteiten die jagen stimuleren zoals jagen op speelgoed of spelen met andere katten kan uw kat het ‘zetje’ dat ze nodig heeft geven om haar van het jagen te weerhouden.

Vergeet niet om u meteen te ontdoen van alles dat gevangen is. Als uw haar trofeeën niet weghaalt zal ze denken dat het goed is om ze terug te brengen. Een paar rubberen handschoenen kan handig zijn voor deze bijzondere taak!

bron: https://www.hillspet.be/nl-be/cat-care/behavior-appearance/cats-catching-mice

Aanbevolen artikels

Follow Me!