Tel.

+32-488 16 63 73

Email

dapsocvet@gmail.com

Maandag-Vrijdag : 9.00 - 17.00

Buitenuur consultatie : na 17.00 u

Een voedselallergie is een allergische reactie op een ingrediënt in het voer, meestal een eiwit. Bij de hond komt deze vorm van allergie niet vaak voor, vlooienallergie zie je veel vaker. Als je hond toch een voedselallergie heeft, is (ernstige) jeuk de meest voorkomende klacht.

Allergische reactie

Ieder ingrediënt in het voer kan een allergische reactie veroorzaken. Meestal treedt de allergie echter op voor een eiwit, zoals rundvlees, vis of melkproducten. De meest voorkomende problemen zijn jeuk, braken en diarree. Het feit dat je hond overgevoelig reageert, zegt overigens niets over de kwaliteit van het voer.

Bepalen van allergie

Als de dierenarts vermoedt dat jouw hond een voedselallergie heeft, krijgt je hond meestal een speciaal hypoallergeen dieetvoer gedurende 6 tot 10 weken. Als de klachten hierna zijn verdwenen, kun je het “oude” voer weer geven. Komen de klachten terug, dan is een allergie voor het “oude” voer vrijwel zeker.

Speciale dieetvoeding

Een hypoallergeen dieetvoer  bevat speciale eiwitten. Dit kunnen eiwitten zijn die in kleine stukjes zijn ‘geknipt’ (gehydrolyseerd), of een soort eiwit dat je hond nog niet eerder heeft gegeten. Door dieetvoer met deze eiwitten te geven, wordt een allergische reactie vaak voorkomen. Dit voer kan levenslang gegeven worden.

bron: https://www.royalcanin.nl/honden/kennis-tips-voor-jouw-hond/gezondheid/allergie-voor-het-hondenvoer

Aanbevolen artikels

Follow Me!