2

Diensten

Hieronder vindt U een overzicht van onze manier van het werk en dienstverlening van sociale dierenartsen :

Welzijn en Preventieve Geneeskunde

Het doel is om risico van gevaarlijke ziekten bij uw huisdier te minimaliseren. Preventieve geneeskunde verhoogt levensduur en kwaliteit van uw huisdier.

Hoe gaan we dat doen?

SocVet zorgt voor een routinematige jaarlijkse lichamelijk onderzoek van uw huisdier, voedingsadvies, bestrijding van parasieten en door het gebruik van een vaccinatieprogramma op basis van een individuele risicobeoordeling voor uw huisdier.

Lichamelijk onderzoek

Een volledig lichamelijk onderzoek gecombineerd met anamnese is de sleutel van het succes onderzoek hondvan iedere geneesheer. Een grondig onderzoek stelt ons in staat om ziekten te lokaliseren voordat ze zich ontwikkelen.

Hoe gaan we dat doen?

Anamnese, Palpatie en Auscultatie  van uw huisdier van kop tot teen geeft ons de mogelijkheid om niet alleen ongewenste abnormaliteiten te lokaliseren, maar ons toestaan om interne organen die abnormaal vergroot zijn of andere ernstige afwijkingen hebben te voelen.

Chirurgie

We hebben een ingerichte chirurgische suite, dit stelt ons in staat om u routine en gespecialiseerde chirurgische disciplines te kunnen aanbieden, o.a. :

Doctor reza

Doctor reza

  • Weke delen chirurgie en buik operaties, oa. hernia, vreemde voorwerpen, blessure,…
  • Routine castratie en sterilisatie van katten en honden, en knaagdieren
  • Oor en oog chirurgie
  • Orthopedie, kruisband en hip operaties en fractuur operaties
  • Wond verzorging, en wond reparaties
  • Corrigerende operaties (bv. Kerse-oog, derde ooglid afwijkingen, anaal zaak, staart amputatie bij wond en staart fractuur,….  )
  • baarmoeder infecties en keizersnede bij katten en honden
  • blaas stenen, blaas katheter, maagsound, transdermal oesophagal tube , enz.
  • Tumors en kanker operaties bij honden, katten en knaagdieren, ……

Hoe gaan we dat doen?

We gebruiken verschillende technieken zowel van de relevante technieken als de nieuwe state-of-the-art technieken uit humane en veterinaire chirurgische methoden om een succesvolle uitslag van de operatie te garanderen. Daarvoor we hebben ruime geïnvesteerd in de meest geavanceerd en gesofisticeerde anesthesiemachine en chirurgische instrumenten. Mits goedkeuring van dierenwelzijn comité we zijn klaar om te starten met orgaan transplantatie. Dr. Reza heeft ruime ervaring in transplant en herstel chirurgie en tissue engineering. Hij is ons chirurg met specifieke interesse en specialisatie over herstel chirurgie, graft en orthopedische ingrepen. We krijgen de laatste jaren interesse van diereigenaren vanuit Zuid Nederland en Noord Frankrijk voor dergelijke ingrepen bij ons.

De patiënten krijgen juiste pijnmedicatie en worden bewaakt met bewakingsapparatuur om ervoor te zorgen voor een soepele anesthesie. De monitoring helpt om een veilige en comfortabele herstel voor uw huisdier te waarborgen. Tenslotte, een ervarende chirurg gebruikt de geavanceerde technieken zoals minimum invasief chirurgische technieken, door deze incisie is kleiner en anesthesie is heel korter omdat de operatie sneller gedaan is.

Tandheelkunde

Tanden en mond zijn de belangrijkste organen van onze huisdieren. Een huisdier met tand of tand extractietandvlees probleem toont veel andere problemen, bv. spijsveteteringsproblemen, gedrag verandering als gevolg van pijn, …. Niet te vergeten dat infecties in de mond aan ons kan worden overgedragen, dus, denk over na terwijl uw huisdier je gezicht aan het likken!

Hoe gaan we het oplossen?

We doen routinematig tandheelkundige werk zoals tandsteen verwijdering, schoonmaken en extracties. We beschikken over alle nodige toestel en kennis voor vullen of zelfs endodontische behandeling. Een mond onderzoek is noodzakelijk voordat een tandheelkundige ingreep moet plaatsvinden om te bepalen wat er gedaan moet worden en ook om chirurgische gezondheid van uw huisdier te evalueren. In SocVet alle dierenartsen die voor ons werken doen altijd een routine mond onderzoek in elk lichamelijk onderzoek.

Grooming

Grooming diensten zijn op afspraak. Een speciaal verzoek om knipbeurt of niet zeker wat te doen? Gewoon vragen. we kunnen ook zorgen dat grooming bij u thuis gebeurt.

Medische Diagnostiek en behandeling in hospitalisatie

In house beschikken we over de nodige apparatuur en toestellen om een comfortabel en kwalitatief verzorging van uw huisdier te kunnen waarborgen. we beschikken over de meest complete monitoring van hart, bloedgassen , elektrocardiogram, zuurstof tent, ultrasonic aerosol , infuuspomp en spuit pomp en noem maar op . We gebruiken warming matras en ook verwarmingstoestellen met of zonder oude rode lamp systeem.  We denken dat lamp zal enkel ene kant van het dier opwarmen terwijl ons systeem is afgeleid van humane verzorgingstechnieken  en meer comfortabel is voor het patiënt.

Tweede opinie

We zijn bekend als referentiepraktijk voor tweede opinie of wanneer men een moeilijke beslissing moet nemen. Trouwens we geven ook de mogelijkheid aan iedereen voor een tweede opinie als een beslissing grondig moet bestudeert worden.
Waarom? Het doel is mogelijkheid te krijgen om de meest objectieve mening over de medische toestand en behandelingsmogelijkheden van uw huisdier te bekomen. we vinden dit logisch, en daarom helpen we u graag als u een tweede opinie wilt hebben. we werken heel nauw samen met ziekenhuizen en tweedelijns klinieken en we ondersteunen u bij verder behandeling in deze centra.

Medische beeldvorming

Radiologie,  CT-scan, MRI, en echografie zijn paar technieken die routinematig wordt gebruikt in de diergeneeskunde om verschillende ziekten te diagnosticeren. In samenwerking met andere praktijken, tweedelijns klinieken  en de faculteit diergeneeskunde helpt ons om paar lichamelijk letsels of anomalie van je huisdier snel kunnen opsporen en de behandeling opstarten.

Verzorgingsdienst freelancers (Nieuw !)

SocVet biedt een verzorgingsdienst door zijn personeel of freelancers die met ons samenwerken om de behandeling van uw huisdier verder op te volgen. Bijvoorbeeld, medicamenten geven, bandage wisselen, …. En dit ongeacht of uw huisdier door ons of een andere dierenarts in behandeling is . Het doel is dat uw huisdier zijn medicijnen krijgt bij ons of bij uw thuis en het dier zo nauwkeurig mogelijk door ons team ondersteund wordt.

Hoe gaan we dat doen?

Als je problemen hebt met het geven van de medicijnen aan uw huisdier, of uw huisdier moet gecontroleerd worden na de operatie, of omdat u niet thuis bent of niet voldoende tijd hebt, of u hebt moeilijkheid om medicijnen toe te dienen, dan verzorgingsdienst zou een goede oplossing voor u zijn. Ons doel is om uw huisdier comfortabel en gelukkig te houden. Brengt uw huisdier naar onze praktijk, of we komen op uw woonplaats voor de verzorging.

Gedrag verandering

Soms een gedrag verandering is het gevolg van een algemene ziekte, daarom doen we bij elke sessie eerst een algemene onderzoek om de onderliggende medische oorzaken op te sporen. Een groot assortiment producten en trainingsprogramma’s zijn beschikbaar om te helpen ongepast gedrag bij huisdieren te minimaliseren of te elimineren. Aarzel dan niet om te overleggen met onze staf moet u nog vragen of opmerkingen hebben over het gedrag van uw huisdier.

we organiseren regelmatig groepstrainingen en u mag gerust deelnemen. het is zeer leerzaam en aangenaam, kennismaking met elkaar, uitwisseling van ervaring en een hapje en voldoende drank ….

Voeding advies en Pet Foods

Onze huisdieren eten niet meer zelf gemaakte voeding van de mama. Er bestaat nu een zeer gevarieerde gamma van pet foods zowel voor gezond als voor zieke dieren. We hebben een brede selectie van veterinaire diervoeding voor zowel katten als honden die kunnen zorgen voor een lang en gelukkig leven van uw huisdier. we werken niet met een specifieke merk, we geven u enkel de correcte advies, u mag zelf bepalen waar u wilt kopen of via ons bestellen. zo is onze advies volledig onafhankelijk van een welbepaalde merk of op basis van ons voorraad !

Vogels / Exotische dieren

Wij bieden een volledige service aan vogels, schildpadden, hagedissen en baardagamen, slangen, cavia’s, fretten, hamsters, muizen en ratten.

Pet Travel Assistance (Relocate your pet within or outside Europa)

We weten dat wanneer u zich verplaatst naar buitenland heb je veel problemen te regelen, maar met uw hond of kat Reizen is zeker nog een extra uitdaging en staat in de top van de lijst. Wij doen de nodige behandelingen voordat je vertrekt, organiseren van het papierwerk , ook kunnen we het doen op uw verblijf (hotel, motel, …) als je verblijft in de stad Gent tot 30 km. Breng met uzelf de lijst van de landen die u passeert en de verplichtingen van elk land mee.

kortom, SocVet is gerustheid, we doen het van A tot Z. dat merkt u onmiddellijk bij de eerste consultatie.

Copyrights © 2010-2015, SocVet. All Rights Reserved. Algemene Voorwaarden