2

Services

en

Ik hoor baasjes van dieren geregeld vertellen dat ze bij mij komen omdat ze veel uitleg krijgen.

hieronder vindt U een overzicht van onze manier van het werk en dienstverlening:

Welzijn en Preventieve Geneeskunde

Het doel is om u te helpen om risico van de sommige dodelijke ziekten bij uw huisdier te minimaliseren. We doen dit door op tijd en correcte preventieve vaccinatie en ontworming. Preventieve geneeskunde verhoogt levensduur en kwaliteit van uw huisdier.

Hoe gaan we dat doen?

SocVet zorgt voor een routinematige jaarlijkse lichamelijk onderzoek van uw huisdier, voedingsadvies, .bestrijding van parasieten en door het gebruik van een vaccinatieprogrammaop basis van een individuele risicobeoordeling voor uw huisdier.

Lichamelijk onderzoek

Een volledig lichamelijk onderzoek gecombineerd met anamnese is de sleutel van het succes van ieder geneesheer. Wij geloven dit als belangrijkste in geneeskunde/diergeneeskunde. Een grondig onderzoek stelt ons in staat om ziekten te lokaliseren voordat ze zich ontwikkelen.

Hoe gaan we dat doen?

Palpatie van uw huisdier van kop tot teen geeft ons de mogelijkheid om niet alleen ongewenste abnormaliteiten te lokaliseren, maar ons toestaan om interne organen die abnormaal vergroot zijn of andere ernstige afwijkingen hebben te voelen. Voelen is de meest ontwikkelde instrument in ons arsenaal van diagnostische instrumenten. Het succes sleutel van SocVet in huis consultatie is dat uw huisdier zich ontspannen voelt, geen stress, zoals we soms in de praktijk zien. De resultaten van bv. Een hart auscultatie is meer betrouwbaar dan in praktijk. We merken ook dat de eigenaars zich veel beter voelen. Alles draait kalm en met plezier. Uiteraard voor sommige patiënten, raden we een routine bloedonderzoek, vergelijkbaar met wat je eigen arts adviseert, want dit biedt ons ook waardevolle informatie die alleen kan worden opgehaald via een diepgaande analyse.

Chirurgie

We hebben een ingerichte chirurgische suite, dit stelt ons in staat om u verschillende chirurgische disciplines te kunnen aanbieden, o.a. :

 • Weke delen chirurgie
 • Routine castratie en sterilisatie
 • Oor en oog chirurgie
 • Vreemde voorwerpen
 • Orthopedie en fractuur operatie
 • Wond, verwonding reparaties
 • corrigerende operaties (bv. Kerse-oog )
 • Oog en oor operaties
 • baarmoeder infecties
 • blaas stenen
 • Tumors, ……

Hoe gaan we dat doen?

We gebruiken verschillende technieken zowel van de oude technieken als de nieuwe state-of-the-art technieken uit humane en veterinaire chirurgische methoden om een succesvolle uitslag van de operatie te garanderen. De patiënten krijgen juiste pijnmedicatie en worden bewaakt met bewakingsapparatuur om ervoor te zorgen voor een soepele anesthesie. De monitoring helpt om een veilige en comfortabele herstel voor uw huisdier te waarborgen.

Tandheelkunde

Tanden en mond zijn de belangrijkste organen van onze huisdieren. Een huisdier met tand of tandvlees probleem toont veel andere problemen, bv. spijsveteteringsproblemen, gedrag verandering als gevolg van de pijn, …. Geen eigenaar houdt van een mooie huisdier met stinkende mond. Niet te vergeten dat infecties in de mond aan ons kan worden overgedragen, dus, denk over na terwijl uw huisdier likt je gezicht !

Hoe gaan we het oplossen?

We doen routinematig tandheelkundige werk zoals tandsteen verwijdering, schoonmaken en extracties, vullen of zelfs endodontie. Een mond onderzoek is noodzakelijk voordat een tandheelkundige ingreep moet plaatsvinden om te bepalen wat er gedaan moet worden en ook om chirurgische gezondheid van uw huisdier te evalueren. SocVet doet gelukkig altijd een routine mond onderzoek in elk lichamelijk onderzoek.

Grooming

Grooming diensten zijn op afspraak. Een speciaal verzoek om knipbeurt of niet zeker wat te doen? Gewoon vragen. .

Medische Diagnostiek en behandeling in hospitalisatie

In house beschikken we over de nodige apparatuur en toestellen om een comfortabel en kwalitatief verzorging van uw huisdier te kunnen waarborgen.

Tweede opinie

Het is gebruikelijk dat U denkt dat je een tweede opinie nodig hebt. Waarom? Je doel is mogelijkheid te krijgen om de meest objectieve mening over de medische toestand en behandelingsmogelijkheden van uw huisdier te bekomen. we vinden dit logisch, en daarom helpen we u graag als u een tweede opinie wilt hebben.

Radiologie

Radiologie is een techniek die routinematig wordt gebruikt in de diergeneeskunde om verschillende ziekten te diagnosticeren. In samenwerking met andere praktijken en de faculteit diergeneeskunde met X-ray, CT-scan, … apparatuur helpt ons om paar lichamelijk letsels of anomalie van je huisdier snel kunnen opsporen.

Verzorgingsdienst freelancers (Nieuw !)

SocVet biedt een opvolging dienst door zijn personeel of freelancers die met ons samenwerken om de behandeling van uw huisdier verder op te volgen. Bijvoorbeeld, medicamenten geven, bandage wisselen, …. En dit ongeacht of uw huisdier door ons of een andere dierenarts in behandeling is . Het doel is dat uw huisdier zijn medicijnen krijgt bij ons of bij uw thuis en het dier zo nauwkeurig mogelijk door ons team ondersteund wordt.

Hoe gaan we dat doen?

Als je problemen hebt met het geven van de medicijnen aan uw huisdier, of uw huisdier moet gecontroleerd worden na de operatie, of omdat u niet thuis bent of niet voldoende tijd hebt, of u hebt moeilijkheid om medicijnen toe te dienen, dan verzorgingsdienst zou een goede oplossing voor u zijn. Ons doel is om uw huisdier comfortabel en gelukkig te houden, u brengt dan uw huisdier naar onze faciliteit, of we komen op uw woonplaats voor deze verzorging.

Gedrag verandering

Soms een gedrag verandering is het gevolg van een algemene ziekte, daarom doen we bij elke sessie zeker eerst een algemene onderzoek om de onderliggende medische oorzaken op te sporen. Een groot assortiment producten en trainingsprogramma’s zijn beschikbaar om te helpen ongepast gedrag bij huisdieren te minimaliseren of te elimineren. Aarzel dan niet om te overleggen met onze staf moet u nog vragen of opmerkingen hebben over het gedrag van uw huisdier.

Voeding advies en Pet Foods

Onze huisdieren eten niet meer zelf gemaakte voeding van de mama. Er bestaat nu een zeer gevarieerde gamma van pet foods zowel voor gezond als voor zieke dieren. We hebben een brede selectie van veterinaire diervoeding voor zowel katten als honden die kunnen zorgen voor een lang en gelukkig leven van uw huisdier.

Vogels / Exotische dieren

Wij bieden een volledige service aan vogels, schildpadden, hagedissen en baardagamen, slangen, cavia’s, fretten, hamsters, muizen en ratten. .

Pet Travel Assistance (Relocate your pet within or outside Europa)

We weten dat wanneer u zich verplaatst naar buitenland heb je veel problemen te regelen, maar met uw hond of kat Reizen is zeker nog een extra uitdaging en staat in de top van de lijst. Wij doen de nodige behandelingen voordat je vertrekt, organiseren van het papierwerk , ook kunnen we het doen op uw verblijf (hotel, motel, …) als je verblijft in de stad Gent tot 30 km. . Breng met uzelf de lijst van de landen die u paseert en de verplichtingen van elk land mee.

kortom, SocVet is gerustheid, we doen het van A tot Z. dat merkt u onmiddellijk bij de eerste consultatie.

Copyrights © 2010-2015, SocVet. All Rights Reserved. Algemene Voorwaarden